Main Product

제주 톳장
Pickled Jeju Hijiki (Seaweed Called ‘Tot’ in Korean)

제주해녀들이 직접 물질을 해서 잡아 올린 싱싱한 톳을 정성스럽게 손질하고 직접 뽑은 천연 채소육수에 식초, 간장, 설탕, 새우소스 등을 혼합하여 정성껏 만들었습니다.

Fresh ‘Tot’ directly picked up by Jeju female divers (Haenyeo) are carefully cleaned and prepared and then are mixed with Manje-made natural sauce which is based on vegetables, vinegar, soy sauce, sugar, shrimps and other ingredients.


현대인의 입맛에 맞게 개발하여 제주 향토 음식의 맛과 훌륭함을 널리 알리고자 합니다. 톳장은 바다의 불로초라고 불릴 만큼 영양분이 뛰어난 제주 바다의 보물 톳에 더없이 좋은 음식궁합을 내는 콩을 넣었으며, 돼지고기, 소고기 등과 곁들여 먹으면 좋습니다.

We’ve developed this local food item to let many modern people enjoy the taste and excellence of it. Pickled ‘Tot’, which is considered as Jeju Sea’s treasure and an elixir plant as it is full of nutrients, has beans in it for better food combination and is good with pork, beef and others full of proteins.

제주 뿔소라장
Pickled Jeju Horned-Conch

뿔소라는 비타민A와 타우린, 아르기닌, 라이신, 칼슘, 인, 철분, 무기질, 그리고 단백질이 풍부하여 우리몸의 뼈건강, 눈건강, 빈혈, 해독작용에 좋은 식품입니다. 예로부터 제주에서는 바다 깊숙이 해녀들이 잠수해서 건져 올린 참소라를 이용하여 귀한 분의 밥상에 올려졌던 반찬을 만들었는데 그것이 바로 소라장이었습니다.

Having vitamin A, taurine, arginine, lysine, calcium, phosphorus, iron, minerals, and proteins, murex is good for bones, eyes, anemia, and detoxification. In the past in Jeju, people made a special side dish by using horned-conch shells picked up by Jeju Haenyeo from deep sea for distinguished guests. That special side dish was a pickled horned-conch.


제주 자연산 뿔소라장은 생명력이 강한 뿔소라를 깨끗이 손질하여 천연 약재와 야채로 육수를 뽑고 식초, 간장, 설탕 새우소스 등을 혼합하여 정성껏 만들었습니다.

Jeju horned-conch shells full of natural vitality are carefully cleaned and prepared and then are mixed with Manje-made natural sauce which is based on the broth extracted out of herbal medicinal ingredients and vegetables, vinegar, soy sauce, sugar, shrimps and others.

뿔소라살
Horned-Conch Flesh

제주 자연산 뿔소라는 육지 소라와 비교해 질감이 좋고 맛의 깊이도 다릅니다. 그대로 삶거나 구워 먹으면 쫄깃하고 고소한 맛을 즐길 수 있고, 무침이나 죽 등 다양한 요리로도 즐길 수 있습니다.

Compared with other conch shells caught from other sea areas around the mainland, Jeju natural horned-conch has a better texture and taste. You can boil or grill it to enjoy a chewy and savory taste. It also goes well with seasoned vegetables or rice porridge.

제주 한치
Jeju Small Cuttlefish

표준어로 ‘창오징어’인 한치는 다리 길이가 한 치밖에 안 된다고 하여 이름 붙여진 꼴뚜깃과의 대표 종입니다. 일반 오징어와 비슷하지만, 살이 더 부드럽고, 고소하여 오징어보다 ‘한 수 위’ 대접을 받습니다.

Small-sized cuttlefish is called ‘Hanchi’ in Jeju dialect as it has only inch-long legs. Even as it looks more like a general squid, it is treated better since it has softer flesh and more savory taste.


제주도에서는 6~8월에만 소량 어획되는 아주 귀한 한치는 몸통은 하얗고 살이 연하여 회로 드셔도 좋고 숙회나 물회, 볶음, 튀김 등으로 즐기셔도 좋습니다.

In Jeju, only a small amount of them are caught from June to August. This well-treated squid is so white and soft that many enjoy it raw. It is also good for you to have it boiled and fried.

마늘전복장

Pickled Abalone with Garlic

청정 제주 구좌의 마늘과 해녀들이 직접 물질해서 잡아 올린 자연산 전복에 정성을 더하였습니다.

We’ve added affection to natural abalones directly picked up by Haenyeo and garlic harvested in Jeju.

해녀를 품은 제주 톳잡곡밥

 Jeju Multi-Grain Instant Rice with Hijiki Added

 '품절' / 'out of stock' 

제주 해녀가 직접 건져 올린 자연산 톳에 현미 찹쌀 등 18가지 잡곡을 더하여 간편하고 든든하게 먹을 수 있는 건강까지 생각한 밥입니다. 톳은 바다의 불로초라고 불릴 만금 영양분이 뛰어나며 빈혈 예방과 성인병 예방에 도움이 됩니다. 바쁜 현대인에게 맛과 건강까지 생각하여 정성을 담았습니다. 제주 자연산 톳이 14.2% 함유되어 있어서 특유의 식감이 좋습니다. 참기름이나 들기름을 조금 첨가하면 풍미가 더해집니다.

This food product is nutritious and healthy rice for people to easily and simply enjoy as it is based on 18 different grains, including brown rice, sticky rice, and others, with natural hijiki directly picked up by Jeju Haenyeo. Hijiki is even called marine elixir plant as it is full of nutrients and helps prevent anemia and lifestyle diseases. We’ve taken taste and health into consideration for busy modern people when developing this product. With hijiki accounting for 14.2%, this product has its own unique texture. The flavor goes up when sesame oil or perilla oil is added a little.

해녀를 품은 제주 뿔소라밥

Jeju Horned-Conch Instant Rice

'품절' / 'out of stock'

제주 해녀가 직접 건져 올린 자연산 소라에 톳과 함께 현미 찹쌀, 콩을 더하여 간편하고 든든하게 먹을 수 있는 건강까지 생각한 밥입니다. 뿔소라는 타우린이 많아서 간장보호와 피로 해소 그리고 시력 회복에 좋으며 성인병 예방에도 도움이 됩니다. 제주 자연산 뿔소라가 4.73%, 톳이 9.27% 함유되어 있어서 뿔소라의 쫄깃한 식감과 특유의 씹는 식감이 아주 좋습니다. 참기름이나 들기름을 조금 첨가하면 풍미가 더해집니다.

This food product is nutritious and healthy rice mixed with natural horned-conch shells and hijiki directly caught by Jeju Haenyeo, brown rice, sticky rice, and beans for people to easily enjoy. Horned-conch shells are full of taurine so that they help protect the liver, relieve fatigue, recover vision, and prevent lifestyle diseases. With Jeju natural horned-conch and hijiki accounting for 4.73% and 9.27% respectively, this rice product has a chewy texture of horned-conch shells. You can put sesame oil or perilla oil a little to add flavor.

해녀를 품은 제주 해초밥

Jeju Seaweed Instant Rice

'품절' / 'out of stock'

제주 해녀가 직접 건져 올린 통 모자반 미역과 국내산 백미를 더하여 간편하고 든든하게 먹을 수 있는 건강까지 생각한 밥입니다. 제주도에서 꿈이라고 불리는 모자반이 들어 있어서 바다의 향이 깊이 느낄 수 있으며, 잡곡밥과 소라밥과는 달리 백미로 밥을 지어 젊은 세대가 선호하는 밥입니다. 해초에는 요오드, 철분, 비타민A, B, C, D, E 등 미네랄과 무기질이 풍부하고 칼로리가 적어 갑상선 기능과 체중 감소에 좋은 식이섬유가 가득한 건강밥입니다. 참기름이나 들기름을 조금 첨가하면 풍미가 더해집니다.

This food product is nutritious and healthy rice mixed with natural gulf-weed and sea mustard directly picked up by Jeju Haenyeo for people to easily enjoy. With gulf-weed included, you can feel the deep scent of the ocean. And this product is much preferred by the young generation as it is made of polished rice unlike Multi-Grain Rice and Horned-Conch Rice. This healthy rice is good for improving thyroid function and losing weight as its seaweed ingredients are full of minerals such as iodine, iron, vitamin A, B, C, D, and E and are abundant with low-calorie and good dietary fibers. You may put a little bit of sesame oil or perilla oil to add flavor.

벨라진 해초스낵

Bellagin Seaweed Snack

벨라진 해초스낵은 국내산 현미와 제주 자연산 돌미역, 청각을 넣어 제주 바다의 풍미가 살아있는 건강 스낵입니다. 방부제, 색소, 합성첨가물, 트랜스지방이 들어있지 않아 남녀노소 모두 안심하고 드실 수 있습니다.

Manje’s Bellajin Seaweed Snack is a healthy food product as it is with home-grown brown rice, Jeju natural sea mustard, and codium fragile for you to feel the flavor of Jeju Sea. Everyone can enjoy this product as it has no preservatives, pigments, synthetic additives, and trans-fat.

벨라진 해초누룽지

Bellagin Seaweed Crispy Rice

벨라진 해초누룽지는 제주산 딱새우 육수로 밥을 짓고 제주 자연산 미역과 소라 내장를 넣어 제주 바다의 풍미가 살아있는 건강 누룽지입니다.

Manje’s Bellajin Seaweed Crispy Rice is a healthy crispy rice product as it is cooked in a broth extracted from Jeju red-banded lobsters and added with natural sea mustard and horned-conch intestines for you to feel the flavor of Jeju Sea.

제주 성게알소스

Jeju Sea Urchin Roe Sauce